![]() ![]() |
| niculae |
Sep 16 2009, 12:44 AM
|
|
f/90 ![]() Group: Members Posts: 160 Joined: 9-November 06 From: Bucuresti Member No.: 3,426 |
De fapt 60 pareau sa fie la pe inceputul inventarierii.
Parerea mea batand coclauri si catune parasite, e ca sunt mult mai multe, unele nestiute inca. Singurul lucru pe care pot sa-l spun e ca aceste foarte mici biserici parasite sunt mult mai frumoase decat surorilor lor din beton si termopan construite in ultimii ani, ca au inauntrul lor capodopere de pictura religioasa naiva si sunt egale ca frumusete si sensibilitate cu orice forme de arta din intreaga lume si din toate timpurile si mai ales... sunt ale noastre... sunt istorie si spirit ....sunt romanesti.... asa ca ( normal, nu ? ) sunt...abandonate... distruse de vanturi si ploi, nu le vrea si nu le ingrijeste nimeni.....si peste nu multa vreme, vom scapa de ele .... ce nu distruge timpul, vor fura hotii sau se va vinde la metru patrat oricui va vrea sa cumpere. am si niste poze, am si un filmulet, dar, nu stiu cum si unde sa le pun. cine vrea sa stie mai multe sa viziteze expozitia de la MTR sau sa intre pe: http://60-project.blogspot.com/ citat de pe site-ul UAR: " Expozitia 60 de biserici de lemn este un document asupra situatiei actuale a bisericilor de lemn din sudul Transilvaniei si din nordul Olteniei, un instrument de lucru pentru proiecte ulterioare de restaurare, cercetare etnologica, arhitectura etc. si face parte dintr-un proiect mai amplu de interventie de urgenta pentru monumentele aflate in situatie critica, bisericile de lemn fiind un element esential in cadrul peisajului cultural din sudul Transilvaniei si nordul Olteniei. Cele 60 de biserici de lemn contin circa 3000 mp de pictura care se afla in diverse stari de degradare. La unele monumente atat obiectul de arhitectura cat si pictura este in prag de colaps." |
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 10th September 2010 - 07:55 AM |